2022-01-07 08:10:19• hírek • Bede Emőke

Ha ebből a narancsból vásárolt, mielőbb vigye vissza az üzletbe!

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság weboldalán hívta fel rá a figyelmet, hogy egy, a Carrefour üzletlánc által értékesített narancsban a megengedettnél több rovarölőszer-maradékot találtak, ezért a terméket visszahívták, és a vásárlókat is arra intik, hogy mielőbb vigyék vissza azt az üzletbe.

A hatóság tájékoztatása szerint a gyümölcsben a megengedettnél nagyobb mennyiségű dimetoát és klórpirifosz maradványt találtak. A visszahívás azokra a narancsokra vonatkozik, melyek 2908513000000-os vonalkóddal, 63585-ös gyártási tételszámmal kerültek forgalomba 2021. december 23. és 2022. január 5. között. A csomagoláson származási helyként a beszállító cég Görögországot tüntette fel, viszont mint kiderült, a narancs valójában Egyiptomból érkezett.


A Carrefour arra kéri azon vásárlóit, akik az említett tételszámú termékből vettek, hogy ne fogyasszák el azt, hanem semmisítsék meg vagy vigyék vissza abba a boltba, ahonnan beszerezték. Az üzlet akkor is vissza fogja fizetni a narancs ellenértékét, ha a vásárlást igazoló kasszablokkot a vásárló már nem tudja felmutatni.


Szatmárnémetiben az Anderco 1. szám alatt található Supeco üzletben lehetett e termékkel találkozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: